Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна виконала домовленості "нормандської четвірки", бойовики - ні, - Оліфер

Сьогодні в Мінську відбувається засідання Тристоронньої контактної групи.

Україна виконала домовленості лідерів країн "нормандської четвірки", яких було досягнуто в жовтні 2016 року, і взяті на себе зобов'язання, виконання яких перебувало на особистому контролі президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на сторінці у Facebook.

"Зокрема, йдеться про розведення сил та засобів на ділянках в районі н.п. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська; зведення мосту біля КПВВ у Станиці Луганській; вирішення питання водопостачання в Луганській області", - зазначила Олівер.

Натомість бойовики не надали спостерігачам ОБСЄ допуску до всієї окупованої території Донбасу.

"З боку ОРДЛО немає допуску представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб; не надано безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, яка є непідконтрольною Україні, включно з ділянкою українсько-російського кордону; не створено умов для роботи КПВВ Золоте. Досі особливо гострою є проблема звільнення утримуваних осіб", - заявила Оліфер.

Таким чином, напередодні зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", запланованої на 9 грудня, українська сторона виконала взяті на себе зобов'язання, підсумувала Оліфер.

Зазначимо, що сьогодні в Мінську відбувається засідання Тристоронньої контактної групи.

Нагадуємо, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що лідери Франції, Німеччини, Росії та України зустрінуться в Парижі 9 грудня у спробі активізувати зусилля в пошуках мирного врегулювання конфлікту на сході України. У Кремлі підтвердили, що саміт у "нормандському форматі" дійсно заплановано на 9 грудня в Парижі.

Основною умовою для участі в саміті в "нормандському форматі" було підписання українською стороною "формули Штайнмаєра". Реалізації "плану Штайнмаєра" має передувати розведення військ на Донбасі на трьох ділянках, за яким відбудеться більш масштабне розведення військ уздовж всієї лінії розмежування.

Розведення сил і засобів сторін конфлікту вже відбулося на всіх ділянках: № 1 - у районі Станиці Луганської, № 2 - у районі міста Золоте Луганської області, № 3 - у Петрівському Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ