Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна вимагає від Росії не чіпати Херсонес

У зв’язку з появою в засобах масової інформації повідомлень про наміри незаконної влади тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь порушити умови збереження українського об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора», який входить до складу Національного заповідника «Херсонес Таврійський», Міністерство закордонних справ України застерегло російську сторону від таких дій та закликало до необхідності дотримання міжнародного права, повідомила прес-служба МЗС України.

"Зокрема, перебуваючи у списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, цей культурний об’єкт вимагає особливого режиму захисту, передбаченого положеннями Конвенції ЮНЕСКО про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини 1972 року.

Відповідно до Конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту 1954 року, стороною якої є Російська Федерація, вона зобов’язана як держава, що здійснила окупацію, забезпечити належну охорону культурних цінностей та повагу до них.

Міністерство закордонних справ України нотифікувало про зазначене МЗС РФ", - зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ