Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вийшла з Угоди про гуманітарне співробітництво СНД

Як повідомили у прес-службі Міністерства культури та інформаційної політики України, Уряд схвалив вихід України з Угоди про гуманітарне співробітництво СНД.

22 липня 2020 року Кабінет Міністрів на своєму засіданні схвалив розроблений Міністерством культури та інформаційної політики проект Указу Президента “Про вихід України з Угоди про гуманітарне співробітництво держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав та Угоди про Раду з гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД”.

Україна виходить з цих угод, оскільки у зв’язку зі збройною агресією РФ фактичне співробітництво з Росією припинене, а співпраця з іншими державами-учасницями СНД відбувається в двосторонньому форматі на основі укладення нових та/або діючих двосторонніх договорів.

МКІП розробило проект на виконання пункту 2 Плану організації виконання Указу Президента України від 19 травня 2018 року № 139 ʺПро рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року ʺПро припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Державʺ, схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 06.06.2018 протоколом №21.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ