Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна заборонила ввозити з території Росії ще вісім книг

Держкомтелерадіо заборонив ввезення до України ще восьми книг з території Росії. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

"Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема, у вихідних даних дитячої книги "Веселая компания" зазначено: "Отпечатано в России. Республика Крым", що є порушенням державного суверенітету України. Така ж сама географічна "помилка" є у книгах психолога В.Синельникова, який у кожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші на адресу: Російська Федерація, Республіка Крим, м. Симферополь", - ідеться у повідомленні. 

Загалом, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо надав суб'єктам господарювання дозволи на ввезення майже 11 тисяч найменувань видавничої продукції з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України. Водночас надано 236 відмов у видачі дозволів у зв'язку з поданням суб'єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей та  39 відмов на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв'язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. 

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ