Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна закликає країни ЄС бойкотувати кінофестиваль в Росії

Міністерство культури та інформаційної політики України різко засудило анонсоване Представництвом Європейського Союзу в Росії повернення Фестивалю європейського кіно до Росії.

Як повідомляє пресслужба Мінкульту, заява Представництва ЄС про проведення фестивалю з 1 по 15 листопада в Москві та показ 21 фільму з країн ЄС, а також двох спільних російсько-європейських стрічок, є неприпустимою в умовах триваючої повномасштабної війни Росії проти України.

"612 днів Україна тримає удар російської агресії і залишається форпостом свободи і демократичних цінностей для Європи та всього цивілізованого світу. Відновлення культурного діалогу з країною-агресоркою за таких умов є неприпустимим", - йдеться у заяві.

Міністерство наголошує, що для припинення війни та попередження нових конфліктів, спровокованих Росією, необхідно продовжувати жорстку санкційну політику не лише в економіці, а й у сфері культури та кіно.

"Від дій РФ страждають мільйони людей, знищено 835 об'єктів культурної спадщини, 1702 об'єкти культурної інфраструктури. Вони мають цінність не лише для України, а є частиною європейського й світового культурного надбання. Тому європейська спільнота має бути консолідованою та послідовною у боротьбі зі злом, яким стала Росія", - йдеться у заяві.

Міністерство закликає Представництво ЄС переглянути рішення про проведення кінофестивалю в країні-агресорці та припинити будь-які культурні контакти з Росією, допоки триватиме війна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ