Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна займає 64 місце за рівнем соцрозвитку серед 146 країн світу

Україна посіла 64-е місце за рівнем соціального розвитку серед 146 країн світу. Про це свідчать підсумки щорічного дослідження "Індекс соціального розвитку", розробленого американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки Deloitte, - Дзеркало тижня.
В минулому році в рейтингу брали участь 128 країн, тоді Україна також посіла 64 місце.

За результатами дослідження, Україна розташувалася між Кубою і Македонією, продовжуючи залишатися в групі країн з розвитком вище середнього. У той же час відзначається деяке поліпшення показників в категоріях "Основні потреби людини", "Основи благополуччя" і "Можливості". Рівень ВВП України на душу населення підвищився з 7,457 тисячі доларів в 2017 році до 7,668 тисячі доларів в 2018 році. Лідером рейтингу стала Норвегія, в той час як Центральна Африканська Республіка посіла останню 146-ту сходинку.

Зазначимо, згідно рейтингу ООН за рівнем людського розвитку, Україна посіла 88-ю позицію. А у першу трійку увійшли Швейцарія, Норвегія та Австралія. Столиця України, місто Київ, також втратила позиції у рейтингу найкомфортніших міст світу.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ