Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українець Сергій Жадан отримав польську нагороду імені Серхіо де Молла

Письменник подякував польським друзям за те, що продовжують підтримувати Україну, переймаються нашим болем і сповнюються нашою вірою.

Це премія, якою відзначають у Польщі за вагомий внесок у боротьбу за права людини. Вона названа на честь бразильського дипломата Серхіо Віейра де Молла, що більше 34 років працював в ООН. Він загинув під час вибуху у будівлі ООН у Багдаді 19 серпня 2003 року.

«Премія імені Серхіо де Молла присвячена питанням прав людини. Гадаю, для України це сьогодні питання нагальні та життєво важливі - російські окупанти позбавили тисячі наших співвітчизників елементарних прав та свобод. Власне, ця війна і ведеться нами за наші права, зокрема - за право лишатися собою.

Зрозуміло, що сьогодні всі премії, нагороди та відзнаки, які отримують українські митці, є передусім виявами поваги та підтримки всім українцям, які протистоять агресору. Тому спасибі всім, хто нині стоїть поруч із нами. Разом переможемо! А грошову складову премії (10 тисяч злотих) радо інвестую в оборону Харкова. Вільний український Харків – це саме про права і свободи», – додав Сергій Жадан.

Довідка.

Сергій Жадан народився 1974 року в Старобільську Луганської області. Зараз живе та працює у Харкові, активно займається волонтерською діяльністю. Пише поезію, романи та есе українською мовою, а також перекладає поезію з німецької, англійської, білоруської та російської мов. Жадан – володар багатьох літературних премій. У 2010 році його роман «Ворошиловград» став книгою року за версією української служби ВВС, а у 2014 році цей же твір був названий книгою десятиліття. Він також співпрацює з харківським рок-гуртом «Собаки в космосі», який з 2014 року називається «Жадан і Собаки». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ