Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україні потрібно $42 млрд зовнішнього фінансування — директорка МВФ

Україна потребує 42 мільярдів доларів США цього року, щоб підтримати значний прогрес, якого вона досягла.

Про в інтерв'ю CNBC заявила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

"42 млрд доларів — це те, що потрібно Україні, щоб утримати той значний прогрес, якого вона досягла. І дозвольте мені заявити це якомога чіткіше: Україна заробляє підтримку міжнародної спільноти дуже виваженими діями всередині країни. Вони збирають 36% ВВП у вигляді податків. Я не знаю багато країн, які роблять це навіть без війни. Вони знизили інфляцію з двозначних цифр з 27% до 5%. Вони відновили перспективи зростання, зараз воно становить 4,5%", — сказала вона.

За словами директорки МВФ, якщо припинити цю підтримку, є ризик втратити всі досягнуті здобутки.

"На щастя, ЄС одностайно ухвалив пакет допомоги на 50 мільярдів євро на підтримку України, і я дуже сподіваюся, що Конгрес США прийде до рішення, яке забезпечить цю дуже цінну підтримку для України, на яку ми очікуємо", — сказала Георгієва.

Вона наголосила, що американцям потрібно підтримувати Україну, аби повернути інвестиції.

"Американський народ прагматичний, ви хочете повернути свої інвестиції. А повернення ваших інвестицій полягає в тому, щоб Україна зберегла і покращила свої позиції. Тож цей прагматизм, сподіваюся, приведе до правильного рішення. І я також можу сказати, що з точки зору МВФ, Україна, яка бореться за міжнародний порядок, за повагу до суверенітету, насправді бореться не лише за Україну, вона бореться за те, щоб світ був більш стабільним місцем і кращим місцем для ведення бізнесу для всіх", — сказала Георгієва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ