Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україні розпочато процес реалізації Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів

В Україні розпочато процес реалізації Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям. Про це повідомляє прес-служба Міністерства Оборони України.

З метою продовження роботи з розвитку системи знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям, розпочато процес реалізації Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям. Це дозволить розробити керівні документи у сфері протидії саморобним вибуховим пристроям, досягти взаємосумісності залучених сил та засобів України з Альянсом, розвинути спроможності захисту цивільного населення від загроз саморобних вибухових пристроїв.

За словами начальника Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони полковника Максима Комісарова, Імплементаційну угоду між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання про реалізацію проекту Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям було підписано 13 грудня 2018 року у Брюсселі.

"Допомогти державі у виконанні заходів протимінної діяльності в Україні покликані також укладені Міністерством оборони угоди про наміри співробітництва з представництвом  The HALO Trust в Україні, представництвом швейцарського фонду з протимінної діяльності ФСД, данською групою з розмінування ДГР, благодійною організацією "Моя безпечна Україна", товариствами з обмеженою відповідальністю "Коло друзів", Demining Team from Ukraine та Demining Solutions", – наголосив Максим Комісаров.

Офіцер повідомив, що в рамках співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні здійснено заходи щодо продовження спільного проекту №3200349 "Розвиток потенціалу України з протимінної діяльності", бенефіціарами якого є Міністерство оборони та Державна спеціальна служба транспорту.

"Для впровадження в Міністерстві оборони України інформаційної системи управління протимінною діяльністю ІМSMA (Information management system for Mine Action) в рамках цього спільного проекту Координатором проектів ОБСЄ проведено відповідні тренінги з підготовки операторів рівня "Користувач". Також Міноборони України передано матеріально-технічну допомогу на суму близько 1,2 млн гривень", – підкреслив Максим Комісаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ