Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українка в Німеччині запустила українське радіомовлення

Відтепер на хвилях німецького інтернет-радіо ALEX FM 91.0 можна слухати передачі українського радіо “ТрембітсФМ”, які лунатимуть також і німецькою. Організатори розраховують передусім на українську аудиторію, адже у столиці Німеччини мешкає майже 12 тисяч вихідців із України, інформує Радіо Свобода.

Нині команда складається із чотирьох людей: двоє ведучих, музичний редактор, а також ініціаторка створення “ТрембітсФМ” журналістка Євгенія Козменко.

Мета команди – цілодобове інтернет-радіо. Проте для цього має бути стабільне щомісячне фінансування.

“Йдеться про те, щоб не лише заповнити ефір приємною музикою, а й пропонувати інформативні передачі або цікаві інтерв’ю. Саме це сприяло б такому бажаному у самій Україні поширенню позитивного іміджу нас у світі і піднесенню власного національного усвідомлення українців за кордоном”, – запевняє Євгенія.

За її словами, незабаром відбудеться вже друга передача. Працюватиме за такою самою схемою, як і перша: 59 з половиною хвилин розмов із гостями студії про Україну та українські теми, а також вуличне опитування, де йтиметься про те, що саме люди асоціюють із назвою “Україна”.

Першими гостями радіоведучих стали посол України у ФРН Андрій Мельник і віце-голова Німецько-українського форуму Карл-Ґеорґ Велльманн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ