Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська делегація лісівників відвідала Національний лісовий центр Словаччини

Представники Держлісагентства вивчали досвід роботи Національного лісового центру Словаччини. Про це проінформували у прес-службі Держлісагентства.

Під час зустрічі з керівництвом центру обговорено широке коло питань щодо ведення лісового господарства.

Як розповіли словацькі лісівники, Національний лісовий центр був сформований, щоб забезпечити сучасну національну платформу для інтеграції лісових досліджень, планування, консалтингу, подальшої освіти та лісової практики в один цілісний підрозділ, здатний краще відповідати на проблеми, що стоять перед лісовим господарством у 21 столітті. Співробітники Національного лісового центру зараз працюють у чотирьох інститутах.

Сторони обговорили питання співпраці в науково-дослідних роботах в області системи підтримки прийняття рішень, виробництва та управління лісом в контексті забезпечення постачання деревини і ефективного використання потенціалу виробництва грунтів. Також було порушено питання впливу змін клімату на ліси, захисту лісів від шкідників і хвороб.

Окрім того, сторони розглянули питання щодо програми транскордонного співробітництва ENI Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна.

Візит до центру відбувся у рамках Меморандуму між Держлісагентством України та державним підприємством "Ліси Словацької Республіки" і Національним лісовим центром Словаччини.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, українські лісівники вивчають словацький досвід у сфері лісового господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ