Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Українська сторона закінчила демонтаж у Станиці Луганській

Сьогодні, 3 вересня, о 7:45 у супроводі представника СЦКК до місця розбору фортифікаційної споруди доставлені кран, вантажівка, автонавантажувач, аварійно-рятувальний автомобіль ДСНС. Про це на Facebook повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Тут працювали 11 осіб інженерної групи ДСНС. Шість працівників автодорожньої служби прибирали пісок і сміття з проїжджої частини дороги.

Також прибув представник від ТОВ «Укртрансмост».

Сьогодні роботи по повному демонтажу фортифікаційних споруд були закінчені.

Чотирма піротехнічними підрозділами ДСНС проводилася робота по перевірці та очищенню від вибухонебезпечних предметів ґрунтової дороги, яку планують використовувати як технологічну для під’їзду будівельної техніки до нижньої частини мосту. Обстежена майже вся дорога, але приблизно за 200 метрів від зламу мосту роботи були зупинені тому, що через СММ ОБСЕ не надійшли гарантії безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР».

О 9:30 біля зруйнованої частини мосту відбулася зустріч між офіцером СЦКК та представниками СММ ОБСЕ. Представники СММ ОБСЕ мали при собі складаний напередодні та переданий до ОБСЕ план проведення робіт з очистки території під мостом, із переліком запланованих видів робіт та обладнання (газозварювальне для різки металевих конструкцій), яке планується задіяти.

Перемовини тривали приблизно до 12:00.

Сторона т.зв. «ЛНР» висувала все більш незрозумілі вимоги щодо деталізації запланованих нашою стороною робіт і постійно наполягала на наданні їм проекту будівництва мосту.

Представником СЦКК в черговий раз було повідомлено СММ ОБСЕ, що наша сторона готова проводити роботи із прибирання території під мостом для проведення в подальшому відновлення зруйнованої частини об’єкту. Не отримавши від представників СММ ОБСЕ надання гарантій безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР», наша сторона роботи під мостом сьогодні не проводила.

Візуально з української сторони можна бачити, що зі сторони т.зв. «ЛНР» на відстані приблизно 10 метрів від зламу мосту знаходиться будка типу «кунг», де нанесені літери «СЦКК». Ця будка буде створювати реальні перешкоди при будівництві мосту. І тому стверджувати, що т.зв. «ЛНР» демонтувала всі свої споруди на зламі мосту, буде зарано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ