Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українське зерно більше не розвантажуватимуть в Польщі — польський міністр

Українське зерно більше не буде розвантажуватись у Польщі, заявив міністр сільського господарства і розвитку села Роберт Телус після розмови зі своїм українським колегою. Він додав, що деталі будуть оголошені в понеділок.

Про це пише RMF24.

Міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок зустрінуться на території Польщі для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів. Міністр Телус повідомив, що спільне рішення з українським колегою було прийнято на зустрічі на кордоні в Дорогуську, і зараз вони "лише фіналізують це".

"Ми вирішили дуже важливу справу, і я сподіваюся, що в понеділок ми вже оголосимо про це офіційно", — зазначив польський міністр.

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ