Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українські депутати отримали нагоду попрацювати у сесійній залі Європарламенту

Упродовж декількох засідань Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) працюватиме в сесійній залі Європейського парламенту.
Фото ілюстративне: Associated Press

Про це повідомив депутат ВР, віцепрезидент Комітету ПАРЄ Олексій Гончаренко. 

За його словами, Парламентська асамблея Ради Європи декілька сесій буде засідати в сесійній залі Європейського парламенту. Відтак українські депутати зможуть "попрацювати у сесійній залі Європарламенту безпосередньо як депутати, представники України". 

Гончаренко вбачає в цьому символізм. "Дуже скоро Україна стане членом ЄС. І українські депутати будуть абсолютно по праву в цій залі".

"Подивіться, це дуже гарна і важлива зала важлива для всього світу. Це так і має бути. Бо Україна сьогодні боронить Європу. Україна сьогодні боронить і цю залу. Щоб тут могли працювати, і щоб люди могли нормально жити. Слава Україні! Україна це Європа!" — написав він. 

До слова, сьогодні ПАРЄ розпочала свою весняну пленарну сесію.

Завтра, 25 квітня, об 11:30 (за київським часом) в ПАРЄ відбудуться відкриті слухання щодо відсторонення спортсменів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді 2024 року в Парижі.

У четвер, 27 квітня, у ПАРЄ відбудуться термінові дебати, які будуть стосуватися переміщення українських дітей на територію росії та тимчасово окуповані території України. Також після дебатів буде затверджена відповідна резолюція. Планується відеовиступ Олени Зеленської.

Також у четвер у ПАРЄ відбудуться дебати щодо ролі росії в ескалації ситуації в Молдові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ