Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські десантники взяли участь в Sаberuardian2019

Під час багатонаціональних навчань «Sаberuardian2019» на міжнародному полігоні неподалік румунського міста Чінку, українські десантники показали високий рівень майстерності у володінні штатною зброєю та управління вогнем на етапі бойових стрільб.
Sаberuardian2019

За планом навчань, зведена ротна тактична група 25 окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України отримала сигнал про наступ умовного противника та у встановлений час вийшла на вказаний рубіж. Особовий склад зайняв підготовлені бойові позиції.

Контратака відбулася блискавично. За наказом командира, українські десантники відкрили вогонь з бойових машин по ворожих взводних колонах, які йшли в напрямку роти, на відстані більше тисячі метрів.

Водночас, вогнем зі стрілецької зброї підрозділ Десантно-штурмових військ подавив наступ ворожої піхоти. Гранатометники знищили усю бронетехніку умовного противника, чим заслужили високу оцінку командира міжнаціонального батальйону та офіцерів штабу.

Важливо зазначити, що імітування групи піхоти противника, яка перейшла у наступ, було здійснено за допомогою встановлених на підйомниках мішеней на двох рубежах (дальність 400 та 600 метрів). Влучність стрільби особового складу була такою, що організаторам бойової стрільби довелося піднімати мішені по декілька разів, щоб дотриматися задуму заняття.

Завершенням етапу бойової стрільби став плановий відхід з позицій переднього краю оборони під прикриттям димової завіси та вогню із зенітних установок ЗУ-23-2.

За словами командира зведеної ротної тактичної групи 25 окремої повітрянодесантної бригади капітана Олександра Хоменка, на етапі бойової стрільби особовий склад підрозділу показав високі результати, жодна мішень не залишилася не ураженою.

— Особливо пишаюся гранатометниками, які знищили усю броньовану техніку противника, та відзначаю командира взводу лейтенанта Владислава Врублевського, який здійснював грамотне управління вогнем всього підрозділу, що сприяло високим результатам на даному етапі навчання, — підкреслив капітан Олександр Хоменко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ