Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські діти відтепер можуть скаржитися до ООН - рішення ВР

Народні депутати сьогодні ратифікували Факультативний протокол до Конвенції про права дитини щодо процедури повідомлень. Як повідомив кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 244 нардепи.

«Протокол забезпечує можливість дітям або їхнім представникам подавати до Комітету ООН з прав дитини індивідуальні повідомлення, які стверджують, що діти є жертвами порушення цією державою-учасницею якогось із прав, передбачених Конвенцією про права дитини, яку ратифікувала Верховна Рада у 1991 році», - зазначив під час виступу у ВР міністр соціальної політики Павло Розенко. 

Він додав, що Факультативний протокол підтверджує і визначає статус дитини як суб'єкта права і визнає, що особливий і залежний статус дітей може для них створювати реальні труднощі у використанні засобів правового захисту в разі порушення їхніх прав.

«Зважаючи на складну ситуацію, яка виникла з тимчасовою окупацією частини території України, Факультативний протокол пропонується схвалити з певним уточненням щодо неконтрольованої українською владою території, там, де, на жаль, є обмежені права дітей. Ніяким чином українська влада не може гарантувати там виконання цього протоколу», - додав Розенко.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ