Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські діти за кордоном можуть отримати авдіокнижки, записані їхніми рідними

Перша леді України Олена Зеленська представила книжковий проєкт Better Time Stories ("Історії кращого часу"), метою якого є передати дітям набір із п’яти ілюстрованих книг з аудіоверсіями мовою оригіналу та в перекладі.

Як інформує Український інститут книги, українські діти, яких понад 1,8 мільйона, стали переселенцями в країни Європи. Ці діти можуть отримати колекцію з п'яти книг в країну, куди вони буди змушені переїхати після повномасштабного вторгнення. 

Особливість проєкту — можливість записати індивідуальну аудіоверсію книжок: кожній дитині її може записати рідна людина, яка залишилася в Україні. Так діти можуть почути книжку, начитану голосом тата або мами, брата або сестри, бабусі або дідуся.

"Цінність проєкту в тому, що родини, які розділила війна, які давно не бачилися й сумують одне за одним, завдяки книжці та рідному голосу можуть стати ближчими. Цінність у тому, щоб знову відчути близьку людину поруч, і в тому, що проєкт зближує культури, адже в ньому всі книжки двомовні – українською та німецькою або голландською мовами", – розповіла перша леді України Олена Зеленська.

Патронесами проєкту стали перша леді України Олена Зеленська, перша леді ФРН Ельке Бюденбендер та перша леді Австрії Доріс Шмідауер та принцеса Нідерландів Лаурентін.

Подарунковий пакунок із п’ятьма двомовними книжками для дітей віком від трьох до восьми років, які відібрав Український інститут книги, можуть замовити на сайті українці, які зараз перебувають в Європі. Для цього треба заповнити форму на сайті. 

Більше дізнатися про проєкт та підтримати його. 

До слова, українські аудіоверсії книжок озвучили Олена Зеленська, Джамала, Dorofeeva, Юрій Горбунов, MONATIK.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ