Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські клуби висловили бажання змінити формат чемпіонату

Сьогодні, 13 листопада, відбулася робоча зустріч керівників клубів Прем'єр-ліги, ПФЛ та Федерації футболу України, на якій основними питаннями були зміна формату чемпіонату України, а також ліміт на орендованих гравців. Повідомило видання Дзеркало тижня.

Більшість клубів УПЛ висловили бажання змінити формат турніру. Про це розповів генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін: "Усі хочуть, щоб чемпіонат складався з 16 клубів, як раніше. Але сьогодні це зробити дуже складно, а фактично - неможливо. Тому, за великим рахунком, ми обговорювали наявність 14 клубів у вищому дивізіоні. Дай бог, щоб 14 збереглося. Добре, що у Першій лізі є клуби, які хочуть підвищитися в класі. Є фінанси, інфраструктура та можливості.

З іншого боку ми маємо ряд клубів Ліги Парі-Матч, які не відповідають жодним вимогам. Сподіваюся, федерація футболу прийме адекватне рішення, щоб наш чемпіонат з 14 командами був якісним та конкурентоспроможним. Велику частину часу ми обговорювали саме зміну формату. Більшість зійшлася на думці, що чемпіонат потрібно реформувати. Робити його в три або чотири кола", - наводить слова Палкіна Footboom.com.

Також Палкін розповів, що у "Шахтаря" і "Динамо" співпала думка: "З "Динамо" у нас збіглися позиції по орендованим футболістам, а також щодо формату. Якщо у чемпіонаті залишається 14 клубів - схему проведення потрібно міняти. Грати в два кола, як зараз, немає сенсу. При цьому у динамівців свій варіант формату, у нас - свій. Але ми дивимося в одному напрямку. Потрібно просто сісти і проаналізувати плюси і мінуси. Головне питання, як команди будуть ділитися після двох кіл. Ми пропонуємо поділяти на три групи, "Динамо" - на дві. Це все можна обговорювати. М'яч на стороні ФФУ - чекаємо на рішення".

Крім того, як повідомив Палкін, більшість клубів висловилася за те, щоб не обмежувати кількість орендованих футболістів.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ