Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" на виїзд поступився "Металісту"

Фото пресслужби ФК
Фото пресслужби ФК "Металіст 1925"
Фото пресслужби ФК
Фото пресслужби ФК "Металіст 1925"
Фото пресслужби ФК
Фото пресслужби ФК "Металіст 1925"
1/3
Новий сезон "рухівці" розпочали в Харкові на місцевому ОСК "Металіст". Гості поступилися новачку Української Прем’єр-ліги "Металісту 1925" з рахунком 1:2, хоча за грою практично впродовж усього матчу переважали суперника. Про це повідомили 25 липня у пресслужбі ФК "Рух".

Перед грою головний тренер «жовто-чорних» Іван Федик і його тренерський штаб зіткнулися з кадровою проблемою у захисті. Травму отримав сербський легіонер Стаменковіч, і на його позиції вийшов 18-річний вихованець винниківського футболу Роман Дідик, який нещодавно приєднався до львівського колективу, перейшовши з «Агробізнеса». До речі, він став сотим футболістом «Руху» на професійному рівні.

Гості зі Львова відразу ж окреслили свою перевагу, перед початком гри експерти саме «рухівців» називали фаворитами гри. Команда Івана Федика взяла м’яч під контроль і розпочала розхитувати опонента, який діяв від оборони.

Однак футболістам «Металіста 1925» вдався швидкий гол. Здалеку вистрелив Савін, воротар «Руху» Бандура відбив м’яч перед собою, а в метушні у штрафному майданчику гостей найрозторопнішим виявився Батюшин, удар у дальній кут – 1:0.

У відповідь пробив Бойчук із меж штрафного майданчика, але з незручної позиції сильним удар не вийшов. Львів’яни комбінували, більше володіли м’ячем, але господарі грали за рахунком, який їх влаштовував.

На 21-ій Савін знову пробив здалеку, цього разу Бандура на місці. На 29-ій хвилині на правому фланзі «рухівці» організували хорошу комбінацію – Гагун віддав на Кухарука, який, довго не роздумуючи, вистрелив – над поперечкою. Через три хвилини з того ж краю гостро прострілював Бойчук, проте воротар господарів накрив м’яч.

Але далі – знову неприємність. На 35-ій Криськів здалеку забив красивий гол – м’яч від стійки воріт залетів у сітку – 2:0. Перед цим епізодом харків’янину необачно скинув м’яч захисник «Руху» Мисик.

Львівські футболісти намагалися ще до перерви відквитати один гол. Зокрема, на 37-ій хвилині Кухарук поборовся за м’яч із Голодюком, а Борячук пробив, на жаль, не вийшло так, як задумувалося. На 2-ій компенсованій до першого тайму хвилині обвідним ударом хотів перехитрити голкіпера харківської команди Климчук, але Сидоренко здійснив хороший сейв.
 

У перерві наставник львівської команди Іван Федик відреагував на рахунок першого тайму двома замінами. Замість Мисика і Борячука на поле вийшли, відповідно, Лях і Кузик.

Уже на початку другого тайму «рухівці» забили. На 50-ій хвилині атаку розпочав капітан Мартинюк, Бойчук продовжив її на правому фланзі, вдало навісивши у штрафний майданчик, а там добре зіграв Кузик, який майстерно прибрав Савіна та пробив у дальній кут – 2:1.

Відразу ж після цього команди обмінялися гострими моментами. Спочатку Климчук не влучив у м’яч, намагаючись пробити ефектно з розвороту, а потім після швидкої контратаки харків’янин Савін вистрелив вище воріт.

На 55-ій хвилині масовану атаку організували гості, але удар Кузика заблокували. Згодом Климчук, здавалося, не без допомоги суперника опинився на газоні у штрафному майданчику суперників, але арбітр той епізод проігнорував.

Чудовий момент виник у «Руху» на 61-ій хвилині. Триходівка Бойчук – Федорчук – Кузик завершилася ударом Ореста, але м’яч по-зрадницьки пролетів прямо над перекладиною воріт. Далі штрафний від Білого – воротар «Металіста 1925» на місці. Знову стандарт від того ж центрального оборонця «Руху» – на навіс відгукнувся захисник Дідик, але ударом головою у ворота не влучив. Після цього пробив з-за меж карної зони капітан львів’ян Мартинюк – знову воротар забрав м’яч.

Львівські футболісти нагнітали та намагалися змінити ситуацію на футбольному полі. Атаки гостей тривали до самого фінального свистка. Притула на 76-ій хвилині намагався закрутити м’яч у дальню «дев’ятку» – трішки недокрутив. На 87-ій хвилині вистрелив здалеку Білий, але м’яч полетів поруч зі стійкою. Вирівняти становище так і не вдалося. Тож львів’яни розпочали новий сезон в УПЛ із невдачі у Харкові.

Наступний матч львівський «Рух» проведе теж на виїзді. У рамках другого туру підопічні Івана Федика зіграють у Полтаві проти місцевої «Ворскли». Поєдинок відбудеться в неділю, 1-го серпня, початок – о 19:30.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ