Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські миротворці в Конго евакуювали пораненого військовослужбовця

Як повідомили у прес-службі Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ,у країнські миротворці в Конго евакуювали пораненого військовослужбовця місцевих Збройних Сил.

В трудових буднях зустрічають своє професійне свято льотчики 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній республіці Конго. Днями вони провели успішну евакуацію пораненого військовослужбовця місцевих Збройних Сил.

Воїн отримав вогнепальне поранення під час перестрілки з бандформуваннями і потребував термінової госпіталізації. Незважаючи на несприятливі для польотів у гірській місцевості погодні умови, український екіпаж вертольоту Мі-8 разом з медиками південноафриканського контингенту негайно відправився до точки евакуації у селищі Пінга.

Прибувши на місце, лікарі перевірили стан постраждалого та підготували його для медичної евакуації повітрям. Разом з пораненим на борту вертольоту перебували його рідні: дружина та немовля. Вже за сорок хвилин вертоліт дістався аеродрому міста Гома, а звідти - до місцевого шпиталю для надання кваліфікованої допомоги.

Успішна операція вкотре зарекомендувала українських миротворців у ДР Конго як надійних партнерів, що своєю професійністю значно посилюють спроможності Місії з підтримання миру та безпеки у регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ