Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські шпажисти здобули перемогу міжнародного сателліту в Осло

Українські шпажисти Анфіса Почкалова та Анатолій Герей стали переможцями міжнародного сателліту в норвезькому Осло. Про це повідомили у прес-службі Національної федерації фехтування України.

Герей розпочав виступ у турі прямого вибування із впевненої перемоги над місцевим фехтувальником Самюелем Стокнесом (15:4), далі вибив з боротьби естонця Іліана Боброва (15:12), обіграв Давида ван Нунена (15:6) з Нідерландів, а в поєдинку за вихід у півфінал розібрався з іще одним норвежцем Людвігом Хіллестадом (15:13).

Бій за потрапляння у фінал вийшов найнапруженішим для українця, адже він переміг естонського шпажиста Пеетера Турнау з мінімальною перевагою – 15:14. У вирішальній же зустрічі Анатолій почувався більш впевнено й здобув звитягу над іншим представником Естонії Стеном Пріінітсом із комфортнішим рахунком – 15:9.

Щодо Почкалової, то вже на старті "олімпійки" вона витратила чимало сил для перемоги над шведкою Асою Лінде (15:14). Надалі ж в українки виникало менше проблем на доріжці. В 1/8 фіналу Анфіса виграла в Маліки Хакімової (15:8) з Узбекистану, далі – у польки Анни Пьєтржак (15:9), а у півфіналі не зазнала труднощів із японкою Ямада Аюмі (15:6). У поєдинку за золото змагань Почкалова виявилась сильнішою австрійки Паули Шмідл, яку здолала з рахунком 15:13.

Результати:

Шпага, чоловіки (особисті)

Шпага, жінки (особисті)

1. Анатолій Герей (Україна)
2. Стен Пріінітс (Естонія)
3. Пеетр Турнау (Естонія)
3. Ніко Вуорінен (Фінляндія)
22. Микита Кошман (Україна)
24. Віталій Свистіль (Україна)
56. Станіслав Кравченко (Україна)

1. Анфіса Почкалова (Україна)
2. Паула Шмідл (Австрія)
3. Ямада Аюмі (Японія)
3. Ельвіра Мартенссон (Швеція)

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ