Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські ветерани підкорили Парашку

Раніше ветерани війни побували на горах Пікуй та Ключ
фото прессслужби Львівської ОВА

Захисники України піднялися на гору Парашка на Львівщині заввишки 1268 метрів. Це найвища вершина національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА

Раніше ветерани війни побували на горах Пікуй та Ключ. Особливістю походів є можливість піднятися на вершини ветеранам, яким після поранень складно самостійно долати відстань.

Цього разу за допомогою крісла джульєтка частину шляху рухався Володимир Головков з Миколаївської області, який після поранення у Кліщіївці втратив нижню кінцівку. Чоловік служив у 5 окремій штурмовій бригаді, зараз перебуває на реабілітації у центрі «Галичина».

Загалом на вершину піднялося понад 10 захисників. Серед них і Олексій Федоренко родом із Житомирської області. Чоловік не чекав на повістку, а самостійно пішов до військкомату. Службу проходив у 77 десантно-штурмовій бригаді. Поранення отримав цьогоріч у березні під Бахмутом. Залишився без верхньої кінцівки, мав пошкоджений хребет і не міг самостійно пересуватись. Тепер без сторонньої допомоги піднявся на гору, хоч ще місяць тому був прооперований на реампутацію і видалення уламків.

Захисник Олексій Поліщук із Рівненської області служив у 95 десантно-штурмовій бригаді. Після поранення у Кремінній, залишився без верхньої кінцівки. Раніше підіймався в гори лише за допомогою підйомника, цього разу йшов пішки. Каже, що так набагато цікавіше. Хоч підійматись важко, але краєвиди навколо знімають втому і фізичну, і психологічну.

«Це третє сходження, організоване в межах концепції підтримки захисників та захисниць України, яку розробили у Львівській ОВА. Після трьох підйомів переконались, що такі мандрівки дуже потрібні адже сприяють емоційному відновленню та додають життєвих сил нашим захисникам. Обовʼязково продовжимо роботу у цьому напрямі в наступному році. Плануємо додати до плану заходів інші види активного відпочинку», - зазначив Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ