Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові кораблі пройшли Керченський міст

Українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" пройшли міст, що сполучає Таманський півострів та окупований Крим ("Кримський міст"). Про це повідомляє Український мілітарний портал станом на 15:50.

Повідомляється також, що раніше з порту Бердянська для зустрічі пошуково-рятувального судна A500 "Донбас" та морського буксиру A830 "Корець" в напрямку Керченської переправи вирушили малі броньовані артилерійські катери P177 "Кременчук" та P178 "Лубни". Вони були доставлені до Бердянську на початку вересня та вже спущені на воду.

Крім того, близько 12:00 літак розвідник Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США з бортовим номером 64-14848 розпочав здійснення польотів поблизу Керченської протоки.

Раніше повідомлялося, що українське пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" слідують з Одеси до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Судна вирушили з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі у четвер, 20 вересня.

22 вересня у прикордонуправлінні ФСБ по Криму заявили, що два кораблі Військово-морських сил України увійшли в "виняткову економічну зону Росії", в зв'язку з чим їх "супроводжують кораблі берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ".

17 вересня в уряді повідомили, що на Азовському морі до кінця року мають створити військово-морську базу ВМС ЗСУ. Підкреслювалося, що це "створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні".

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ