Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові здійснили сходження на гору Ключ

Понад два десятки українських військовослужбовців з різних військових формувань взяли участь у сходженні на гору Ключ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Більшість з них із 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Володимиру Малихіну 31 рік, він з Харкова. У цивільному житті був тренером з боксу та фітнесу, в свій час закінчив магістратуру Харківської державної академії фізичної культури. На війну пішов добровольцем.

Після піврічної служби, коли почали входити в Бахмут, штурмувати позиції, його побратим натрапив на протипіхотну міну і втратив свідомість. Володимир не розгубився та наклав турнікет, який врятував чоловікові життя. А потім, коли вирішив ще підкласти пораненому аптечку під голову, сам натрапив на міну. Через вибух Володимир залишився без нижньої кінцівки.

Каже, що на війні було не страшно і якби не така висока ампутація, знову би повернувся. Він очікує на  протез у Superhumans Centrer. Розповідає, якщо не візьмуть знову до війська, то хоче як раніше тренувати людей або постарається відкрити свій реабілітаційний центр в Харкові, на прикладі Superhumans, і допомагати таким як він.

«Мені пощастило в тому, що сім’я відразу приїхала до мене і підтримала. Це завдяки їм все добре. Я все життя посміхаюсь, ну немає ноги - тепер буду брутальнішим, з протезом. Зараз це буде як мода, буду напівробот для сина», - розповів Володимир.

Дружина бійця, Маргарита Малихіна наголосила: «Я йому завжди казала, головне, що живий, а з усім іншим – ти впораєшся».

У репортажі можна дізнатись про інші долі військовослужбовців, зокрема 20-ти річного бійця Андрія Голопапи з Вараша, який втратив ногу під Горлівкою і мріє відгуляти весілля зі своєю нареченою після Перемоги.

Наступне сходження запланували на гору Парашка. Зареєструватися захисники, захисниці, члени їх сімей можуть за посиланням

Зазначимо, що захід організувала команда Управління туризму та курортів Львівської ОДА спільно із волонтерами Veterans go в межах концепції підтримки захисників та захисниць України, яку напрацювали у Львівській ОВА.

На відео – неймовірні історії наших бійців, які попри ампутації не втрачають віри у світле майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ