Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські воїни проходять реабілітацію на півночі Польщі

25 українських військових ветеранів проходять реабілітацію у центрі «Добрий брат» у ґміні Осєк у Поморському воєводстві на півночі Польщі. Це солдати, котрі зазнали поранень під час боїв на сході України, передає Польське Радіо.

Це вже 10 група, організована завдяки фінансовій підтримці поляків. Генеральний консул України в Ґданську Лев Захарчишин наголосив, що реабілітація українських солдатів у Польщі є доказом війни, що триває на сході. Однак це заперечують деякі західні політики, каже український дипломат:

"Деякі західні політики, американські та європейські, кажуть, що в Україні нічого не відбувається, там "війна, якої немає". Але ця "війна, якої немає" щодня вбиває та калічить українських солдатів. Захід змучився від "війни, якої немає" і там вже кажуть, що Росії треба це пробачити. Вони теж кажуть, що санкції не працюють. Я дуже рекомендую цим політикам приїхати сюди і побачити цих хлопців. Кожен з ним має свою особисту життєву трагедію, але ця трагедія пов’язана з тим, що він захищав свою батьківщину".

Директор центру "Добрий брат" Якуб Марковський зазначив, що не вагався з допомогою важко пораненим українським солдатам. Він також додав, що центр не заробляє на ветеранах:

"У нас тут є люди, котрі зазнали поранень від ракет з комплексів "Град", які натрапили на міну, у яких просто влучила куля на полі битви, або обстріляла артилерія. Є особи з протезами. Інші приїжджають на милицях. Вони виглядають як звичайні хлопці, але коли роздягаються – то все виглядає трагічно. Є у нас також особи на візках, яким потрібна довготривала реабілітація. Якщо треба комусь допомогти, то це потрібно робити і не дивитися на те, що може це зробить хтось інший. Хтось мусить зробити перший крок".

Українські солдати проходять реабілітацію в Осєку вже протягом 4 років. Загалом у центрі побувало майже понад 250 військових з України. Вартість тритижневого лікування – приблизно 800 доларів.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ