Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українські видавці та книгорозповсюджувачі можуть звернутися по допомогу до іноземних колег

Постраждалі від війни українські видавництва та книгарні можуть отримати фінансову допомогу від іноземних колег та Міжнародної асоціації видавців.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це ідеться на сайті Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів (УАВК), - передає Читомо.

Проєкт з підтримки створили за ініціативи УАВК та благодійного фонду «Толока». До ініціативи долучилася Міжнародна асоціація видавців (IPA), яка закликала національні асоціації 76 країн світу - членів асоціації збирати гроші для благодійної допомоги.

«Ми свідомі того, що наявні сьогодні в Україні кошти більш потрібні для організації оборони та придбання озброєння, тому звернулися за допомогою до наших міжнародних партнерів і розраховуємо на підтримку саме зарубіжних колег», - повідомили в УАВК.

Наразі триває процес збору коштів. Розмір допомоги залежатиме від того, скільки їх надійде на рахунок благодійного фонду.

На фінансову підтримку зможуть розраховувати всі юридичні особи та ФОП, які є суб’єктами книговидання і книгорозповсюдження та постраждали внаслідок військової агресії росії. Допомогу надаватимуть незалежно від того, чи є видавництва чи книгарні членами Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів чи ні.

Першочергову фінансову підтримку отримають заявники з областей, визначених  внаслідок війни для виплат «єПідтримка»: Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської, Дніпропетровської, Київської областей та Києва. 

Завантажити форму для подання на фінансову підтримку можна за посиланням.

Благодійний фонд «Фонд громади Харкова «ТОЛОКА» створений у 2016 році. Місія фонду — сприяти підвищенню значимості Харкова як культурної столиці, місця зосередження креативних і актуальних ідей.

Напрямки діяльності: сприяння розвитку культури в усьому її різноманітті, підтримка культурних проєктів; створення сприятливих умов для реалізації громадських ініціатив в галузі освіти, обміну знаннями, ідеями, досягненнями; налагодження системної роботи з розвитку благодійності в громаді шляхом популяризації ідей філантропії, розвитку культури взаємодопомоги, мотивації і підтримки проявів добротворчості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ