Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українського активіста Бекірова заочно засудили в окупованому Криму

Окупаційний "Центральний районний суд Сімферополя" засудив українського активіста, колишнього політв’язня Едема Бекірова до семи років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії загального режиму і виплати штрафу в розмірі 150 тисяч рублів (55 тисяч гривень).

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, Едема Бекірова звинуватили за сфабрикованою справою у нібито "зберіганні та перевезенні вибухових речовин".

"Вважаю судилище стосовно Едема Бекірова, інваліда першої групи, який має хронічні захворювання, зокрема діабет і неврологію хребта, продовженням політичного переслідування країною-окупантом українських громадян", — написала Денісова.

Вона також засудила дії російської влади та звернулася до міжнародної спільноти з проханням продовжувати тиск на Росію, задля припинення політичного переслідування громадян України та звільнення усіх, хто перебуває у незаконному ув’язненні на території РФ та тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей.

Зокрема за інформацією проєкту Радіо Свобода "Крим.Реалії", засідання Центрального райсуду Сімферополя проходило в закритому режимі, а рішення щодо вироку Бекірову оголосив суддя Сергій Деменок. Зрештою, обвинувачення просило для колишнього політв'язня чотири роки в'язниці та штраф на суму у 200 тисяч рублів штрафу. Однак, захист Едема Бекірова вимагав визнати його невинним та вказував що "справа Бекірова є політичною і цим пояснюються численні суперечності, які були виявлені в матеріалах справи".

Нагадаємо, що Едема Бекірова 12 грудня 2018 року затримали російські спецслужби на в’їзді до Криму. Тоді чоловіка звинуватили за двома статтями Кримінального кодексу Російської Федерації та інкримінували йому поширення і транспортування 12 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ