Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українську академію друкарства таки приєднають до Львівської політехніки

Українську академію друкарства таки приєднають до Львівської політехніки. Про ухвалене сьогодні урядом рішення повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Як повідомив Лісовий, Українську академію друкарства приєднають до Національного університету "Львівська політехніка". 

Для цього на базі університету "Львівська політехніка" буде сформовано окремий факультет з назвою — УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами у Львівській політехніці. Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту/бюджетне місце).

Лісовий додав, що разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до  ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази.

"Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків", - підсумував міністр освіти.

Зазначимо, станом на сьогодні в Національному університеті "Львівська політехніка" відсутні такі структурні підрозділи як факультети, він складається виключно з інститутів. Відповідно міністр або не володіє даним питанням взагалі, або це буде доволі цікаве рішення створити в НУ "ЛП" перший факультет з назвою "Українська академія друкарства".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ