Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Українських медпрацівників прийме Європа, а пацієнтів – українська земля на кладовищах, – анестезіолог

Львівська швидка медична допомога. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Львівська швидка медична допомога. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
скрін
скрін
скрін
скрін
скрін
скрін
1/4
У Харкові лікарі отримали "листи щастя" й опинилися на межі безробіття.

У Харкові медики мають підписати згоду на зміну умов оплати та умов праці, починаючи з 1 квітня 2020 року.

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написав харківський анестезіолог Максим Федак.

За його відомостями, медики в Харкові отримують пропозиції написати згоду на зміну умов праці і оплати, а незгодні з цим підлягають автоматичному звільненню. Крім цього, за інформацією Федака, пацієнтів харківського Центру по боротьбі зі СНІД попередили про можливе закриття установи.

"У державі немає грошей для забезпечення охорони здоров'я, зате вистачає на вигодовування монстра НСЗУ (Національна служба здоров'я України – ред.), утримання дармоїдів у МОЗі, міськ- і облздороввідділах, радників міського та обласного начальства. Українських медпрацівників прийме Європа, а пацієнтів – українська земля, на кладовищах", - написав він.

Ще один харківський медик Ірина Багалій у "Фейсбук" оприлюднила фото заяви, у якій їй пропонують погодитися на зміну з 1 квітня 2020 року умов роботи. "У нашій дурці, як і у всіх лікарнях містечка Ха, роздають листи щастя. Я це підписувати не збираюся, звісно. Тому що якщо наша шановна адміністрація установи за підказками НСЗУ змінює умови праці і оплати, вони мають зосередитись і таки набратись сміливості сказати, як само змінюють. Щоб потім не з'ясувалося що ми погодились працювати в режимі 24/7 за половину мінімальної зарплатні. Загалом, папірець не вартий туалетного паперу", - написала Багалій.

Нагадаємо, що на початку лютого 2020 року харківські ЗМІ повідомили, що в Андріївці Балаклійського району Харківської області закривають дільничну лікарню. У Харківській ОДА повідомили, що в Андріївці зараз працюють два медичних заклади: амбулаторія і дільнична лікарня. Амбулаторію закривати не планують, вона повинна працювати у штатному режимі. Там зараз ведуть прийом 4 сімейних лікаря, у них укладені договори з пацієнтами. А ось дільничну лікарню таки закриють.

"Там був 1 лікар і 15 середніх і молодших медпрацівників. По суті, ця установа дублювала функції амбулаторії, ніякої специфічної медичної допомоги там не надавали. Всі медичні працівники працевлаштовані", - повідомили в облдержадміністрації.

Також в ОДА спростували чутки про закриття Зачепилівської лікарні в Харківській області та повідомили, щоб працювати далі, необхідно отримати фінансування від Національної служби здоров'я України. Для цього керівництво медустанови має вчасно укласти відповідні договори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ