Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українських мерів навчатимуть будувати муніципальні басейни і робити їх прибутковими

Як будувати сучасні басейни у невеликих містах і робити їх прибутковими? Про це мерам міст і посадовцям, відповідальним за розвиток спортивної інфраструктури в регіонах, розкажуть на міжнародній конференції PSPC 2017 «Місто та сучасний плавальний басейн». Конференція відбудеться в Києві 3-4 листопада під егідою Федерації плавання України.

Правильно побудовані спортивні об’єкти дають поштовх розвитку міст, і можуть приносити значний прибуток, переконані організатори конференції.

«У містах є інтерес будувати басейни, але немає досвіду організації подібної роботи і розуміння, як це потрібно робити. Відтак будуються об’єкти, які потім неможливо експлуатувати, куди треба постійно вкладати гроші.  Потрібно принести на місця нові знання. І ми організовуємо міжнародну конференцію саме для того, щоб запросити мерів міст і дати їм інформацію з перших вуст», – зазначає президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Зокрема, на запрошення Федерації плавання спікером конференції буде Тамаш Гарфаш, віце-президент FINA, Співголова Оргкомітету Чемпіонату світу з водних видів спорту FINA-2017.

«Під проведення в Угорщині Чемпіонату світу, в країні збудували на 10-кілометровій ділянці більше басейнів, ніж в усій Україні за останні 20 років. І кожен із цих басейнів має економічну модель. По кожному є розуміння, яким буде  довгостроковий, короткостроковий ефект, і який результат отримає місто, країна, райони, школи, жителі, спонсори. Ми намагаємось привнести ці смисли і на український грунт», – акцентує Дмитро Качуровський.

Завдяки реформі фінансової децентралізації і за підтримки Федерацією плавання, вже сім областей України розпочали будівництво сучасних спорткомплексів. Наступний етап – впровадити досвід успішних починань в кожне місто України.

Міжнародна конференція PSPC 2017 стане першою в Україні платформою взаємодії влади, спорту та бізнесу у розвитку сучасної плавальної інфраструктури в регіонах. Захід триватиме у Києві 3-4 листопада в центрі «ДЕПО конференц-хол» (вул. Антоновича, 52), ключові теми для обговорення - залучення інвестицій у муніципальні проекти, механізми фінансування об’єктів з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та питання ефективної і прибуткової експлуатації спортивних комплексів і плавальних басейнів. Також провідні українські та зарубіжні фахівці продемонструють учасникам конференції кейси успішних об'єктів та шляхи інтеграції бізнес-моделей розвинених країн в українські реалії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ