Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українським морякам, що незаконно засуджені на Росії, привезли передачі

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, Людмила Денісова, повідомила, що провела розмову з Уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою.

З цієї розмови стало відомо, що сьогодні, 3 грудня до українських військовополонених привезли передачі, а також, що для них відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші.

"Крім того, за словами Москалькової, зараз у СІЗО-2 Лефортово відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з наших моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів. І до кожного з них буде підселено іншого ув’язненого, який теж уперше притягується до відповідальності", - сказала Денісова.

Омбудсмен також зазначила, що у місці знаходження наших військовополонених, як стверджує Уповноважений з прав людини РФ, є двір для прогулянок. У праві на прогулянки вони не обмежені.

"Що стосується моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матросской тишины", то вони вже встають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування та не висловлюють скарг." - Повідомила Людмила Денісова. - "Мені пообіцяли, що завтра, у вівторок, Уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва відвідає українських моряків".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ