Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український фермер не є ворогом польському

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила в ефірі телеканалу «Суспільне».

За її словами, Польща є основним торговельним і геополітичним партнером України. Так, у 2023 році торговий оборот між нашими країнами становив 12 мільярдів доларів.

Ірина Верещук зазначила, що це стало темою обговорення під час чергового засідання Українсько-Польської Міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва. Йшлося, зокрема, про спільний прикордонний та митний контроль, перевезення і транзит продукції агросектору тощо.

За словами посадовиці, було ухвалено рішення, що наприкінці березня команда урядовців на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем проводитимуть відповідні консультації з цих питань у Варшаві.

«Ми домовилися, що поїдемо до Варшави, поспілкуємося з представниками агросектору, покажемо статистику і все, що потрібно для того, аби польський фермер не боявся українського зерна. Бо нашим спільним ворогом насправді є росія та її почасти крадене зерно. Ми маємо домогтися спільних санкцій у Брюсселі. Не має бути російської агропродукції на території Європейського Союзу. Нас повністю підтримують у цьому країни Балтії. Відповідну постанову також ухвалив Сейм Республіки Польща. Тож ми об’єднуємо зусилля і я дякую нашим польським партнерам за розуміння і підтримку», – підсумувала Ірина Верещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ