Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

UA:Перший вперше транслюватиме Всесвітні ігри-2017

Виступи українських спортсменів у повному обсязі транслюватиме в ефірі телеканал UA:Перший – офіційний мовник Всесвітніх ігор-2017, - повідомила PR-служба телеканалу UA:Перший.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов заявив: "Вперше в історії підготовка до Всесвітніх ігор здійснювалась за окремою бюджетною програмою міністерства. На підготовку спортсменів, інвентар, екіпіровку тощо було виділено 45 мільйонів гривень.

Бажаємо нашим атлетам гарних виступів і перемог, щоб наш прапор здіймався над Вроцлавом і наш гімн звучав на теренах Польщі". Також на українських спортсменів очікує і матеріальна винагорода. Зокрема, атлети, які здобудуть золоті медалі, отримають від держави по 480 тисяч гривень, за срібні винагороди – 400 тисяч гривень і за бронзу – 240 тисяч гривень.

Також міністр не оминув питання важливості трансляцій змагань на телебаченні: "Я вдячний суспільному мовнику, що ми побачимо ці змагання. Бо у сучасному світі, якщо подію не показали по телевізору, її немає. Така подія відсутня у свідомості громадян".

У свою чергу, голова правління НСТУ Зураб Аласанія пообіцяв, що суспільний мовник не лише продовжить транслювати в своєму ефірі різноманітні спортивні змагання, але з часом запустить третій канал суспільного мовлення – спортивний: "Я щасливий, що UA:Перший вперше в історії показуватиме Всесвітні ігри. Очікуємо на десять днів суцільного щастя, оскільки весь ефірний час телеканалу буде присвячено спорту. З часом суспільний мовник не лише "дружитиме" зі спортом, а сам стане спортом. Ми маємо у планах зробити спортивний канал. Не знаю, коли це станеться, але це буде. Коли маєш таку підтримку з боку Спортивного комітету України, міністерства молоді та спорту, то я не бачу жодних перепон для цього".

Українські спортсмени вибороли 80 ліцензій на участь у Всесвітніх іграх у 20 видах, зокрема, джиу-джитсу, карате, пауерліфтингу, підводному спорту, тайському боксі, сумо, кікбоксингу WAKO, сквоші, боулінгу, скелелазінні тощо. У складі збірної – 44 чемпіона і призера чемпіонатів Європи, а також 38 переможців й медалістів чемпіонатів світу. "Наша збірна складається з найкращих атлетів з неолімпійських видів спорту. Кожен український спортсмен – реальний претендент на п’єдестал пошани. Усі ми – і міністерство, і Спортивний комітет, і суспільний мовник – сервісні інституції, які мають працювати на наших спортсменів та тренерів, щоб вони здобували якомога більше перемог для України, – зазначив президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк. – Окремо хочу подякувати Зурабу Аласанії. Я радію з того, що вперше Всесвітні ігри ми зможемо побачити в прямому ефірі. І щиро вірю в те, що суспільне мовлення в Україні зрештою наздожене і пережене ВВС".

Нагадаємо, Х Всесвітні ігри пройдуть з 20 по 30 липня у місті Вроцлав (Польща). У програму турніру входять 27 основних видів спорту і ще чотири показові – загалом спортсмени змагатимуться за нагороди приблизно в 180 дисциплінах і розіграють 222 комплекти нагород. Близько 4,5 тисяч атлетів зі 111 країн світу візьмуть участь у Всесвітніх іграх-2017. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ