Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український підприємець створив унікальний криптосмартфон

Криптосмартфон Saga, розроблений українською блокчейн-компанією Solana під керівництвом Анатолія Яковенка, дебютував на ринку за вартістю, що можна порівняти з айфоном $1000.

Подібну розробку можна вважати справжнім проривом у галузі. У той час як Samsung та HTC не змогли зробити подібний пристрій успішним. Можливо першим, хто зможе створити справді успішний проєкт у цьому напрямі, буде наш співвітчизник, що дає ще більше приводів для гордості за нашу країну.

Українець Анатолій Яковенко вважає, що його дітище криптосмартфону значно полегшить життя власникам крипто-активів у всьому світі. Зараз, щоб здійснити транзакцію, необхідний ноутбук або стаціонарний комп'ютер, що часто буває незручним, адже люди не можуть перебувати за комп'ютерами 24/7. У світі розваг таку проблему вирішують онлайн-казино, де можна грати у Sun of Egypt 2 з будь-якого пристрою. Криптосмартфон вирішує подібну проблему для бізнес цілей пов'язаних з криптовалютами.

Новий смартфон Saga був створений командою, яка раніше працювала над стартапом Essential, заснованим винахідником операційної системи Android, Енді Рубіном. Торік Osom планувала випустити свій дебютний смартфон OV1. Однак після знайомства засновника Osom Джейсона Кітса та Анатолія Яковенка плани змінилися. Яковенко шукав відповідного виробника для свого крипто-гаджета, і Кітс був готовий до експериментів. Партнери зайнялися спільною роботою і ось уже у квітні цього року Яковенко провів презентацію нового пристрою. Базова ціна смартфона складає 1000 доларів, що можна порівняти із ціною останніх версій від лідерів ринку Apple.

Характеристики криптосмартфону

Смартфон має досить сильні характеристики, які можуть бути цікавими не тільки власникам криптовалюту:

  • Екран 6,67 дюймів;

  • OLED-технології;

  • Частота оновлення 120 Гц;

  • Оперативна пам'ять 12 ГБ;

  • Камера 50 мегапікселів.

Власники таких смартфонів зможуть проводити блокчейн-трназакції та будь-які інші операції пов'язані з віртуальними валютами або токенами прямо з телефону у будь-якій точці земної кулі, це можливо завдяки взаємодії пристрою з мережею Solana. А для надійності в телефон інтегровано функцію розпізнавання відбитків пальців, що не дозволить третім особам отримати доступ до активів власника смартфона.

Ранні спроби створення криптосмартфона

Понад п'ять років тому під час золотого буму біткоїна багато компаній намагалися створити подібний смартфон. Але всі вони зіткнулися з низкою перешкод, які зупинили процес розробки. Однак час не стоїть на місці, і зараз можливості в цьому напрямі у рази розширилися. Щобільше, розширилася і потенційна база клієнтів, адже з кожним роком користувачів криптовалют все більше і більше.

Якщо 5 років тому багато хто все ще не розуміли, що таке віртуальні валюти і токени, то зараз практично кожен має уявлення про ці терміни. А кількість власників криптоактивів зросла у десятки разів. Анатолій Яковенко впевнений, що він знає як довести розпочате до кінця та завоювати увагу майбутніх користувачів. Saga обіцяє стати першим смартфоном із повноправним елементом у вигляді криптоактивів.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ