Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українці можуть отримати компенсацію на оплату електроенергії

Напередодні, у Верховній Раді України зареєстрували проєкт Постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення.

Головною  метою проєкту Постанови є прийняття заходів, спрямованих на соціальний захист населення, яке проживає у негазифікованих будинках та використовує опалювальні електроустановки.

Зокрема в постанові йдеться про те, що Кабінет Міністрів України у місячний строк повинен запровадити надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої у IV кварталі 2021 року та I кварталі 2022 року, у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів. 

Всі компенсації будуть здійснюватись за рахунок коштів державного бюджету.

Також передбачається, що багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу призначать житлову субсидію відповідно до законодавства без урахування доходів дітей. 

Якщо Верховна Рада все ж прийме цей проєкт Постанови, тоді Кабінет Міністрів України повинен не пізніше 10 вересня 2021 року надати публічний звіт Верховній Раді України щодо виконання положень цієї Постанови.

Нагадаємо, Верховна Рада України завершила сьогодні останнє пленарне засідання п'ятої сесії й нардепи розійшлись на канікули до вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ