Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці найбільше жертвують на допомогу армії і пораненим бійцям

Гроші на армію, включаючи допомогу пораненим та ветеранам, регулярно віддають лише 15%, але суми тут найбільші, - Дзеркало тижня

Більшість українців вважають, що найбільше потребують допомоги діти з інвалідністю або важкими захворюваннями (68%) та діти-сироти (57%), також 35% зазначили українську армію, а 32% - дорослих з інвалідністю, свідчать дані опитування, проведеного компаніями Corestone Group та GfK Ukraine.

Окрім милостині жебракам та пожертв релігійним організаціям, які в середньому складали 69 та 184 грн. на рік відповідно, грошові пожертви найчастіше надавались на допомогу дітям з інвалідністю або важкими захворюваннями (17%, в середньому 334 грн. на рік) та на допомогу армії, включаючи допомогу пораненим та ветеранам (15%, в середньому 465 грн. на рік).

Щодо соціально-демографічних особливостей жертводавців, мешканці Києва роблять пожертви дещо частіше, ніж мешканці інших регіонів, а мешканці Сходу – найрідше. Жінки та люди з вищою освітою частіше роблять пожертви, ніж чоловіки та люди з середньою освітою. Також жертводавці мають дещо вищий дохід, ніж загальне населення, але різниця не є разючою.

Опитування було проведено на замовлення Фонду родини Загорій серед 1 тисячі громадян України у містах з населенням більше 50 тис. мешканців. Польовий етап досліджень тривав з 17 січня до 6 лютого 2018 року. Польові роботи проведені GfK Ukraine.

Нагадаємо про те, що більшість українців (70%) впродовж 12 місяців робили грошові або речові пожертви.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ