Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці перші за кількістю дозволів на проживання в ЄС

У 2016 році в ЄС видали 3,4 мільйона нових дозволів на проживання. Найбільшою групою отримувачів є українці, - DW.

У 2016 році громадяни країн, що не є членами ЄС, отримали близько 3,4 мільйона нових дозволів на проживання в Європейському Союзі. Це рекордна кількість з 2008 року і на 28 відсотків більше, ніж було видано в 2015 році.

Найбільшою групою отримувачів нових дозволів в Євросоюзі на проживання виявилися українці - майже 589 тисяч. Другою найбільшою групою стали вихідці з Сирії (понад 348 тисяч осіб). При цьому більшість українців просили дозволи на проживання в Євросоюзі саме у зв'язку з роботою (майже 83 відсотки від усіх отриманих українцями нових дозволів).

Загалом же найбільше дозволів на проживання було надано у Великобританії - майже 866 тисяч дозволів, тобто кожен четвертий від усіх виданих в ЄС у 2016 році. Великобританія також видала найбільшу кількість дозволів на навчання - 365 тисяч, тобто 53 відсотки від загальної кількості виданих дозволів на навчання в межах ЄС.

У Німеччині надали майже 505 тисяч нових дозволів на проживання (15 відсотків від усього ЄС). Із них близько 56 відсотків було надано через гуманітарні причини та статус міжнародного захисту.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ