Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці проти територіальних поступок заради миру, – опитування КМІС

Для 82% відсотків українців жодні територіальні поступки є неприпустимими. Переважна більшість мешканців України вважає, що від територій не можна відмовлятися навіть заради теоретичних компромісів для досягнення миру з росією.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), - передає пресслужба ЛОР.

Лише 10% респондентів вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна піти на територіальні поступки.

Така єдність є характерною і у регіональному вимірі. У всіх регіонах України більшість населення однозначно проти будь-яких територіальних поступок. Навіть на Сході, де ведуться інтенсивні бої, 68% проти поступок (готові на такі поступки лише 19%).

Навіть серед українців, що зараз проживають на окупованих територіях, 77% опитаних респондентів проти будь-яких територіальних поступок. Ця цифра є ще більшою серед тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав з окупованих територій – проти будь-яких поступок виступає 82% українців. Натомість підтримують поступки лише 5% вимушено переселених українців.

Всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус» було проведене 13-18 травня 2022 методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з випадковою генерацією номерів. Було опитано 2000 дорослих громадян України, віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим, окремих районів Донецької та Луганської областей), які на момент опитування проживали на території України. Статистична похибка вибірки не перевищувала 2,4%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ