Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українці віднесли гроші в банки, щоб вберегти їх від мародерів

Під час війни безготівкове зберігання грошей виявилося найбільш надійним.

«Зараз набагато безпечніше тримати гроші в банку, тому що 100% гарантії, аніж десь вдома. Бо додому можуть прийти – мародерства ніхто не скасовував, особливо в тих регіонах, де активні бойові дії. Тому зараз безпечніше тримати гроші на рахунках», – заявила голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Крім того, відсутність готівки під час втечі із зони бойових дій знижує ризик пограбування. «Для більшості людей це найкраща альтернатива. Багато випадків, коли люди з прифронтової частини країни поповнюють рахунки або депозити і переїжджають на захід країни, і далі там вже цими коштами користуються. Ці кошти взагалі могли бути поза банківською системою і зараз вперше могли в неї потрапили», – каже заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький.

Інша проблема, яку виявили українці: закрите відділення – це відсутність доступу до готівкових заощаджень у скриньці. «Банківська система довела, що вона стабільна, і дуже багато клієнтів використовують її як логістику. Вони вважають, що зберігати гроші краще на картках, на рахунках до запитання, ніж десь в депозитарії або вдома. В багатьох були питання щодо закритих відділень: як забрати гроші з депозитарію? Це була велика проблема для людей, коли вони виїжджали. Тому зараз (картка. – Ред.) це як сховище для грошей», – каже голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ