Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці визначились як бути з 8 березня: вихідний чи робочий день?

У додатку "ДіЯ" завершилось опитування українців щодо суперечливого дня 8 березня. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців.

Українці вибрали, чи залишити 8 березня вихідним днем, чи все ж зробити робочим, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

На запитання, залишити цей день офіційним вихідним чи зробити робочим 1,3+ млн користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним, 703+ тисячі користувачів проголосували за те, щоб зробити 8 березня робочим днем, ще 110+ тисяч українців не визначилися.

"Це опитування стало наймасовішим серед усіх 11 голосувань, які були реалізовані в Дії. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців. Результати голосування врахують у Парламенті перед ухваленням законопроєкту про 8 березня", — додали в Мінцифри.

Що не так з цим святом? 

Нині 8 березня визнається офіційним національним святом у більшості пострадянських країн – в Азербайджані, Вірменії, Білорусії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Латвії, Молдові, росії, Узбекистані, Україні, Таджикистані та Туркменістані.

У світі цей день святкують як Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.  Проте в більшості європейських країн це свято є звичайним робочим днем. 

До речі, свято ухвалили в ООН 1977 року за радянської ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ