Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українці за кордоном починають акцію "Ні капітуляції!"

Українці за кордоном починають акцію "Ні капітуляції!". Рада Спілки Українців у Португалії опублікувала звернення до президента України Володимира Зеленського.

Пане Президенте України!

З початку останньої московсько-української війни громадські організації українців закордоном та всі небайдужі українці єдиною волонтерською хвилею долучилися до захисту територіальної цілісності та суверенітету України – матеріально, інформаційно і безпосередньо зі зброєю в руках у лавах добровольчих підрозділів та ЗСУ.

Тисячі проведених маніфестацій, звернень, особистих зустрічей, коментарів показали урядам та громадам у країнах, де ми проживаємо, чітку одностайну позицію українців: Москва, внаслідок військової інтервенції, анексувала Крим і проводить військову кампанію у Донецькій та Луганській областях України.

Це не політичне гасло, яке може бути об’єктом компромісів. Це очевидний факт, закарбований кров’ю багатьох тисяч українців, що загинули, захищаючи свою Землю.

У нашій позиції ми є послідовні, і будь яка спроба домовитися з керівництвом РФ, а не домагатися негайного звільнення українських територій з вчиненням міжнародного трибуналу над агресором, сприймається нами як капітуляція і державна зрада.

Отож, пане Президенте України!

Закликаємо Вас, у найстисліший термін зробити чітку президентську заяву щодо позиції України у Нормандському переговорному процесі і звернутися до світової спільноти з вимогою визнати РФ як агресора зі всіма політичними та юридичними наслідками.

Лише така чітка і послідовна позиція, яка відповідає історичним фактам та волі українського народу, дозволить відновити територіальну цілісність держави.

Слава Україні!

Нагадаємо, 23–26 вересня Президент України Володимир Зеленський здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки для участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ