Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям більше платитимуть при втраті роботи

Кабінет міністрів затвердив зміни до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2017 рік. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соцполітики.

Зазначається, що внесення змін до бюджету Фонду соцстраху зумовлено результатами виконання бюджету Фонду протягом січня-травня 2017 року та підвищенням удвічі з 1 січня мінімальної заробітної плати, попиту роботодавців в отриманні від Служби зайнятості компенсації єдиного соціального внеску та витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, видатки на компенсацію єдиного внеску роботодавцям збільшено з 87 579,5 тис. гривень до 109 031,1 тис. гривень, а на здійснення заходів відповідно до статті 241 закону України „Про зайнятість населення” - з 29 767,3 тис. гривень до 41 955,5 тис. гривень.

У Міністерстві зазначають, що завдяки цьому рішенню уряду буде забезпечено надання соціальних послуг щодо сприяння створенню роботодавцями нових робочих місць з компенсацією єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні на них безробітних та сприяння працевлаштуванню безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб шляхом виплати компенсації роботодавцям на оплату праці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ