Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцям не рекомендують їздити на Гаваї через виверження вулкана

Міністерство закордонних справ України порекомендувало громадянам України, які планують відвідати Гаваї, утриматися найближчим часом від поїздок до зазначеного регіону через активізацію вулкана Кілауеа, - 112.ua.

"Тим громадянам, які вже перебувають на Гаваях, рекомендуємо відслідковувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту, який може зазнавати змін", - заявили у МЗС.

Червоний рівень небезпеки, оголошений Геологічною службою США, означає, що виверження вулкану є майже неминучим.

Активність вулкана може посилитися щомиті й супроводжуватиметься новими викидами попелу й газів. Хмари попелу вже піднялися на відмітку до 3,6 тис. метрів над рівнем моря.

У МЗС порадили у разі чого невідкладно звертатися до посольства України в США за номером "гарячої лінії" +1 (202) 322-2616 або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57.

Вулкан Кілауеа вважають найактивнішим вулканом у світі. Останнє його виверження триває з 1983 року. Вулкан дуже непередбачуваний і небезпечний, втім, подивитися на нього все одно щороку приїжджають тисячі туристів.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ