Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україну проситимуть вступити до НАТО: Резніков пояснив чому

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україну невдовзі проситимуть вступити до НАТО.

Він вважає, що українські сухопутні війська мають великий досвід, який потрібен Альянсу. Про це він заявив в інтерв’ю “Голосу Америки”, передає УНН.

"Досвід, який мають наші сухопутні війська, не має жодна армія НАТО. Це досвід протистояння потужній армії протягом семи з половиною років. Тому вони скоро будуть просити нас увійти в Альянс. Ось мій вам прогноз", - заявив Резніков.

У той же час він додав, що вступ до НАТО - буде політичне консенсусне рішення членів Альянсу. Резніков прогнозує, що не факт, що вступ України до НАТО відбудеться швидко. Адже деякі члени Альянсу в 2008 році завадили Україні стати членами НАТО разом з грузинами, хоча така можливість була.

“Деякі члени НАТО продовжують будувати з росіянами певні "північні потоки", використовувати енергетичну зброю не тільки проти України", - зазначив міністр.

За його словами, Україні потрібно членство НАТО не заради членства, а заради можливості отримати почесне місце в цьому Альянсі та отримання взаємної користі.

"НАТО - це не військовий союз, а значно ширше. Він стосується демократії, економіки, нових технологій, та інше. От чому нам потрібне не тільки НАТО, а і Євросоюз, інші альянси. Нам треба їхні стандарти не просто вивчати, а запроваджувати в себе, ставати не де-юре членами НАТО, а де-факто", - додав він.

Зазначимо, країни НАТО поки не дійшли єдиної думки щодо того, чи має Україна бути у складі організації. Як заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, щоб бути членом НАТО, треба відповідати стандартам.

Генсек НАТО зазначив, що Альянс допомагає Україні боротися з корупцією, але 30 членів (організації) повинні дійти єдиної думки, а консенсусу в НАТО поки що нема.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ