Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україну вкрило снігом

Частину України охопили морози. У Полтавській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях випав сніг. Через таку погоду у західних областях знову увімкнули опалення, а у деяких містах на сході позакривали школи. Із четверга канікули будуть в учнів Миколаєва, повідомила ТСН.
vk/lozova_ua

У Дніпрі температура потроху знижується і наразі становить близько нуля градусів. На дорогах і тротуарах - слизько. Дорожні служби намагаються посипати підйоми, спуски та мости. Громадський транспорт ходить за графіком.

Однак мокрий сніг валить дерева та рве дроти, що призводить до знеструмлення будинків та сіл. У Нікополі, Новомосковську та трьох районах області вже оголосили позачергові канікули через негоду. У більшості шкіл решти населених пунктів – скорочені уроки. Також запускають опалення у медичних закладах області.

Зазначається, що для Харкова така погода може стати рекордною. Автомобілісти шоковані, адже вже всі встигли замінити гуму на літню. Через похолодання у місті Лозова та ще 13 районах області закрили школи та дитсадки. Раптові канікули продовжаться принаймні до початку наступного тижня. Працюватимуть лише ті заклади, що можуть забезпечити тепло у приміщеннях.

Найсильніше раптові морози загрожують щойно розквітлим фруктовим деревам та городині. Садівники кажуть, що персики та абрикоси можуть дуже постраждати.

Лікарі застерігають - треба вдягатись тепліше, аби не ловити протяги. А синоптики кажуть, що такі пізні заморозки бувають приблизно раз на 10 років, однак прогнозують потепління вже наступного тижня.

Нагадаємо, раніше снігопад накрив українські Карпати.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ