Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укренерго" імпортує електроенергію зі Словаччини та Молдови

Через високий рівень споживання електроенергії, 28 липня здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго" у Telegram.

"Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 11:00 до 149 МВт та у вечірні години максимального споживання 17:00 до 23:00 потужністю до 349 МВт, а також з Молдови з 9:00 до 11:00 до 15 МВт та з 18:00 до 20:00 до 6 МВт. Експорт відсутній", — йдеться у повідомленні.

27 липня "Укренерго" також брало аварійну допомогу від енергосистеми Румунії в обсязі 1200 МВт-год.

"Через хмарну погоду сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у денні години, коли споживання було найвищим. Також у ці години був відсутній імпорт електроенергії. Для компенсації зниження виробництва сонячними електростанціями були залучені всі доступні потужності. Тому "Укренерго" брало аварійну допомогу у Румунії з 13:00 до 16:00 потужністю 400 МВт щогодини для забезпечення споживання", — йдеться у повідомленні.

В компанії поінформували про виробництво власної електроенергії та зазначили, що ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на деяких енергоблоках атомних станцій продовжуються.

"Вони мають максимально відновитися до нового опалювального сезону, коли потреба в електроенергії буде значно вищою. Тому в енергосистемі дуже обмежені можливості для покриття високого споживання", — йдеться у повідомленні.

Також "Укренерго" провело ремонт та повернуло у роботу дві магістральні лінії на сході країни, які кілька днів назад пошкодили російські обстріли. Це підвищило надійність видачі потужності електростанцій регіону та живлення споживачів.

"Через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 399 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ