Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Укренерго» констатує зниження споживання електрики в Україні

Дефіцит в енергосистемі не прогнозується

Фото: Depositphotos

Попри зниження середньодобової температури на 1,1°C, споживання електроенергії в Україні поступово зменшується.

Про це в телеграмі інформує Укренерго.

Вчора, 27 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 19:00. Він був на 0,8% нижче, ніж у понеділок 26 лютого.

Сьогодні, 28 лютого, станом на 09:30, рівень споживання електроенергії на 0,9% нижчий за відповідний показник понеділка 26 лютого.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, вчора 27 лютого в енергосистемі в денні години утворився профіцит, тобто надлишок, електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1661 МВт*год. Крім того, з 12:05 до 13:30 обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ.

Протягом доби в аварійний ремонт виводився один енергоблок на тепловій електростанції. Після проведення ремонтних робіт блок виведено в резерв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ