Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укренерго" підключило одну з ЛЕП у Крим

Бригади "Укренерго" завершили роботи з підключення лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" до енергосистеми України, - Лівий берег.

"На сьогодні роботи на лінії завершено, про що ДП "НЕК "Укренерго" сповістило відповідних учасників оптового ринку електроенергії для подальшого прийняття ними в установленому порядку рішень про включення цієї лінії", - сказано в повідомленні компанії.

Раніше в "Укренерго" зазначали, що включення лінії здійснюється тільки після отримання затвердженого державним підприємством "Енергоринок" графіка на наступну добу.

Нагадаємо, вчора голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив після переговорів з Президентом Петром Порошенком, що учасники блокади дозволять експлуатацію ЛЕП "Каховська-Титан".

Проте вранці в понеділок ремонтників до ЛЕП не пустили представники "Правого сектору", який допомагає кримським татарам у блокаді. Вдень у результаті переговорів бригади "Укренерго" допустили до робіт з підключення лінії.

"Каховська-Титан" - одна з чотирьох ЛЕП, якою подавали електрику в Крим з України. Всі ці ЛЕП було виведеноз ладу в ніч проти 22 листопада

Включення повітряної лінії 220 кВ "Каховська-Титан" поверне нормальну схему живлення в два райони Херсонської області, які з часу знеструмлення під’єднані за ненадійною резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася протягом останнього тижня.

"Глава" Криму Сергій Аксьонов у понеділок заявив, що Крим вирішив відмовитися від постачання електроенергії з України. Це при тому, що енергоміст з Кубані у Крим не розв’язав  проблеми півострова з енергозабезпеченням.  Потужності, яка надходить, не вистачає, щоб повністю забезпечити потреби Криму в електроенергії.На півострові й далі відключають світло.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ