Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укргідрометцентр: В Україні триває метеорологічне літо

Метеорологічна осінь в Україні ще не настала, а наразі триває метеорологічне, кліматичне літо.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За її словами завершенням метеорологічного літа вважається, коли середньодобова температура складає протягом трьох днів 15 градусів тепла і менше.

"Наразі вона (температура — ред.) для Київщини та багатьох інших регіонів складає від 17 до 20 градусів. Трохи нижчою, можливо, буде завтра, адже через територію України починає проходити холодний атмосферний фронт. Його вплив уже відчули західні області, надвечір відчує і центральна, і північна Україна, на завтра — Лівобережжя. Там він навіть загостриться, і можуть бути значні дощі на Дніпропетровщині, Запорізькій та Донецькій областях. А вже після цього фронту знову на територію України впливатиме поле підвищеного тиску, погода без опадів, і сонце забезпечить в денні години температуру в межах 19-24 градуси тепла. Відповідно середньодобова температура не буде нижчою, ніж 15 градусів", — пояснила Наталія Птуха.

Вона зазначила, що метеорологічне літо, за прогнозами, триватиме до 10 наступних днів, орієнтовно до 25 вересня.

"Хочу наголосити, часто плутають, зараз це не "бабине літо". Це продовжується тепла погода, м’який перехід з літа в осінь. А в офіційній синоптиці немає такого визначення "бабине літо", немає такого поняття, але в народі так вважають. Це вже після перших заморозків, після першого арктичного вторгнення холоду знову настає період теплої погоди, коли антициклон без опадів і сонячно. Переважно це кінець вересня початок жовтня. Тому зараз не називайте це "бабиним літом", — сказала Птуха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ