Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Укріплення кордону на Волині обійдеться у 1,5 мільярда

Зокрема, підрядними організаціями вже розпочато підготовчі будівельні роботи, які невдовзі наберуть обертів
фото Юрія Погуляйка

Для Волині передбачене фінансування обсягом майже півтора мільярда гривень на укріплення кордону та будівництво фортифікацій.

Про це у телеграмі повідомив очільник ОВА Юрій Погуляйко.

У рамках робочої поїздки Погуляйко проінспектував початок робіт з будівництва фортифікаційних споруд на українсько-білоруському кордоні. Зокрема, підрядними організаціями вже розпочато підготовчі будівельні роботи, які невдовзі наберуть обертів.

Він нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року №1415 «Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні» обласним військовим адміністраціям доручено забезпечити будівництво фортифікаційних споруд. Згідно розпорядження про фінансування цих робіт, для Волині передбачене фінансування у сумі майже 1,5 млрд грн.

Позаяк кошти ще не надійшли, з обласного бюджету департаменту інфраструктури облдержадміністрації уже спрямовано 2,5 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації з будівництва фортифікаційних споруд та оплату окремих робіт, які нині вже тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ